Vers brood… Zo lekker! Net uit de oven, nog helemaal smeuïg en zacht en met een goede korst. Alleen de geur al, hemels…! Maar eet je glutenvrij, dan is zo’n vers bammetje niet zo heel vanzelfsprekend. Daar gaat Albert Heijn verandering in brengen, want vanaf vandaag koop je elke dag vers glutenvrij brood gewoon bij de supermarkt. Hoe fijn is dat! Ik bracht alvast een bezoek aan de bakkerij in Tholen waar deze broodjes worden gebakken en stelde bakker Coen een hele rits vragen. Nieuwsgierig? Lees dan vooral verder!
Glutenvrij brood. En dan nog echt vers ook. Daar moest je tot voor kort zelf de keuken voor in duiken. Om eerlijk te zijn, mij is het nooit echt gelukt om een goed brood te bakken. Gelukkig introduceert Albert Heijn vanaf vandaag een uitgebreid assortiment vers glutenvrij brood in al hun winkels. Dag zelf bakken! Gewoon weer genieten van een boterham. Of een zacht bolletje. Of een plak rozijnenbrood. Yum!
Glutenvrije bakkerij
In een gloednieuwe bakkerij in het Zeeuws Tholen wordt vanaf vandaag hard gebakken. Bakker Coen staat voor dag en dauw op – zoals bakkers dat doen – om ervoor te zorgen dat er in de ochtend vers glutenvrij brood te krijgen is. De gehele bakkerij in Tholen is glutenvrij, er worden geen andere producten gebakken, de broodkratten worden extra gereinigd en zelfs de medewerkers eten volledig glutenvrij. De gebruikte verpakkingen zijn extra dik en dubbel geseald, dus ook in het schap hoef je niet bang voor kruisbesmetting te zijn. De broden zijn trouwens niet alleen glutenvrij, maar ook tarwe- en lactosevrij.
Het brood is gemaakt op basis van maiszetmeel, tapiocazetmeel en rijstmeel. Voor een extra bite en de broodnodige vezels, worden onder andere lijnzaad, pompoenpitten en zonnebloempitten toegevoegd. Ik heb Coen gevraagd waarom het brood ook wel een kleine hoeveelheid suiker bevat. Want dat wordt in gewoon brood niet altijd gebruikt. Maar dit is om het gist in het brood zijn werk te laten doen. In het brood van de bakker op de hoek wordt bijvoorbeeld gerstemout gebruikt om het brood te laten rijzen. Dit is bij glutenvrij brood natuurlijk not done!
Assortiment
Vanaf vandaag dus verkrijgbaar in alle Albert Heijn winkels en ook online. Het assortiment bestaat uit:
- AH vrij van gluten bruin (€ 2,99)
- AH vrij van gluten licht meerzaden (€ 2,99)
- AH vrij van gluten donker meerzaden (€ 2,99)
- AH vrij van gluten bruine meerzaden bollen 4 stuks (€ 1,99)
- AH vrij van gluten rozijnenbrood 200 gram (€ 1,99)
- AH vrij van gluten cake 250 gram (€ 3,49)
De kans zit er dik in dat dit assortiment rond de feestdagen nog wordt uitgebreid. Ook voorverpakt brood om thuis af te bakken staat nog op de planning. Maar dit is alvast een prima begin, zo kan ik weer van brood genieten. Oh, en mijn oordeel? Dit is dus echt lekker brood! Zoals je het van de bakker zou eten. Smeuïg, zacht, en met een goede korst. Ik mocht alvast proeven en ik ben enthousiast. Het brood is in te vriezen op de dag van aankoop, zo heb je er nog langer plezier van!
Wil je mijn recepten en tips in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube
Deze blogpost betreft een samenwerking met Albert Heijn. Lees mijn disclaimer.
1 reactie
is het gebakken met zeezout?