Ja hoor, het is de laatste dag van het jaar, en dat betekent dat het tijd is voor lijstjes. Heel veel lijstjes zie ik voorbij komen, en eerlijk gezegd heb ik een tijdje zitten denken of ik daar aan mee wilde doen. Ook een lijstje, hoe origineel is dat dan nog… Heb je het gemerkt dat ik altijd een beetje allergisch ben voor wat iédereen doet? Als anderen het al doen, dan wil ik het juist vaak vooral niét doen… Geen lijstje dus, ook geen lijstje van hoogtepunten van dit jaar, of een lijstje met goede voornemens. Nee, alsjeblieft niet, ik krijg daar echt jeuk van. Maar wat ik wel graag met je wil delen, als – toch -een soort terugblik op het afgelopen jaar – zijn de lekkerste blogs van 2015. En ja, weet je wat, laat ik ze eens in een lijstje zetten. Of toch niet….?
Nee, serieus, dat is wel echt hoe mijn jaar er uit heeft gezien… Deelde iedereen het bananenbrood, dan wilde ik dat juist niet doen. Deelde iedereen de courgetti-pasta, dan wilde ik dat juist niet doen. Misschien had ik het wel moeten doen, dan waren mijn rankings in Google vast hoger geweest…. Maar daar blog ik niet voor, ik wil origineel zijn en bloggen waar ik zin in heb. Niet de recepten delen die je op alle andere foodblogs ook voorbij ziet komen. Ik voel af en toe echt de druk wel hoor, maar Mind Your Feed is uit mijn passie ontstaan, en daar wil ik heel graag dicht bij blijven.
En daarom deel ik dan toch een soort van jaaroverzicht met je, omdat ik eigenlijk wel heel blij ben, en trots ben, op wat ik met mijn blog – en mijzelf- in het afgelopen jaar heb bereikt! Van ruim 20K bezoekers in december 2014, naar ruim 60K in december 2015. Ik word er af en toe gewoon een beetje bang van als ik me voorstel hoeveel mensen dat zijn. En dat ze dan allemaal voor mijn recepten komen…. Maar echt, ik vind dat zo onwerkelijk…. Niet alleen groeide het aantal bezoekers, ook ben ik zelf een heel aantal stappen verder gekomen dit jaar.
Volg je mij al langer, dan weet je dat ik geen rustig jaar achter de rug heb. Van een burn-out naar zelfstandig ondernemer, dat is 2015 in een notendop. Ik vond het doodeng om de stap te nemen om mijn baan op te zeggen, maar vanaf de dag dat ik die beslissing nam heb ik nog geen seconde stil gezeten. Niet alleen barst ik van de inspiratie, en dat heb je afgelopen maand kunnen zien, ook kwamen er al heel veel leuke, nieuwe dingen op mijn pad. Ik ga je er in het komende jaar alles over vertellen, maar ik wil voor nu alvast zeggen dat het heerlijk voelt als alles flowt zoals het moet flowen….
Weet je wat, ik ga er geen heel lang verhaal van maken. Geen lijstje, met tops en flops, geen opsomming met de hoogtepunten van het afgelopen jaar. Ik ben gewoon blij, en dankbaar, en ik wil op volle kracht vooruit. Ik heb zo’n zin in 2016, dat wordt echt mijn jaar, en ik heb er al helemaal zin in. Wat ik wel met je ga delen, gewoon om nog weer even wat extra inspiratie te geven, zijn de 5 lekkerste blogs van 2015. Deze blogs zijn in het afgelopen jaar het allermeest bekeken. En daar geef ik jullie zeker geen ongelijk in!
De 5 lekkerste blogs van 2015
De 5 lekkerste blogs van 2015 zijn natuurlijk de 5 lekkerste recepten – volgens jullie dan – die in 2015 het meest bezocht werden. Andere blogs scoorden ook goed, maar ik deel vandaag de best bekeken recepten van 2015 met je…
Op nummer 1 staat deze blog met 10 x havermout recepten. Niet alleen ik ben dol op havermout, jullie blijkbaar ook….
Nummer 2 van 2015 is de havermout plaatkoek met bosvruchten. Ook weer havermout… maar in deze variant is het echt onweerstaanbaar!
Goed, we zijn uit de havermout, want nummer 3 is het recept voor appelmoes. Zo simpel, zo lekker….
Oh, nee, toch niet, terug naar de havermout…. Op nummer 4 uit mijn jaaroverzicht staat toch weer havermout. Deze keer in de vorm van wraps, gevuld met zalm.
Goh, en wat een verrassing, ook nummer 5 bevat havermout…. Deze ontbijtmuffins waren namelijk ook jullie topper van 2015!
Nou, het is duidelijk, ik ga in 2016 alleen nog maar recepten met havermout maken… Want dat is blijkbaar waar jullie graag mee aan de slag gaan, en waar ik nog steeds ook dol op ben. Laten we 2016 het havermout jaar maken! Haha, ik zie het al helemaal voor me. Ik dacht juist dat havermout al een beetje passé was, maar het is nog helemaal hip and happening!
Laat ik dan toch nog een beetje serieus afsluiten. Want het is ten slotte de laatste dag van het jaar…. Onze traditie op deze dag is om overdag nog even met goede vrienden lekker te gaan lunchen en later op de middag de vuurkorf in de tuin aan te steken. We vieren dan alvast een beetje oudejaarsavond in de tuin, en Simon steekt alvast wat vuurwerk af, zodat de meiden ook een beetje van de mooie lichtjes kunnen genieten. Daarna duiken we lekker de bank op, kijken de oudejaarsconference, en gaan meestal niet al te laat naar bed. Want sinds ik 4 jaar geleden tante ben geworden van een prachtig en lief meisje dat op 1 januari is geboren, wil ik toch niet al te brak op haar verjaardag verschijnen.
Ik wens jullie allemaal een heerlijke jaarwisseling toe. Doe voorzichtig, maar geniet volop! Ik zie je graag in 2016 terug op mijn blog, en vergeet niet: 2016 wordt ons jaar! Oh, en de komende dagen kan het wat stiller zijn op de blog. Ik heb echt even vakantie en rust nodig…. Love you!
Reny
Wil je mijn tips in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest
3 reacties
Alvast een gelukkig en smakelijk nieuwjaar!
Ik heb je blog pas de laatste maanden ontdekt en je bent momenteel de enige waarvan ik de update in m’n mailbox ontvang.
Oa Dankzij jou een heerlijke kerst gehad. We hebben de gevulde kiprollade en het zoete aardappel torentje gegeten. Daarbij de gegrilde groentekrans van chickslovefood en paddestoelenbouillon en vegan “vruchtentaartje/cheesecake” van focusonfoodies. Best een verantwoord tweedekerstdagmenu al zeg ik het zelf. Maar vooral erg smakelijk!
Ga vooral zo door met je blog, ik vind m top!
Een heel gelukkig nieuwjaar Reny en een spetterend 2016. Ik denk dat 2016 ook mijn jaar gaat worden. Alhoewel dat in 2014 ook al het geval was haha..
Jou blog is bij mij het meest favoriet. Ik kijk het meest hier. Meer dan bij de andere blogs. Waarom? Dat weet ik eigenlijk niet precies. Ik denk een combinatie van hoe je blog eruit ziet, de toegankelijkheid, uiteraard de recepten die erop staan en hoe jij bent als mens, hoe je schrijft en de dingen presenteert.
De vele havermout recepten zijn jou eye catchers. Ik snap wel waarom het favoriet is bij velen van ons. Ook bij mij. Havermout is niet alleen een fijn product om mee te werken maar het is vooral betaalbaar. En je kan het geloven of niet maar heel veel mensen die beginnen met gezond eten schrikken van de prijzen waarvan veel gezonden recepten gemaakt worden. Als ze er dan achter komen dat havermout gewoon goedkoop is in de aanschaf en je daar onwijs veel dingen mee kan maken die ook nog eens lekker zijn dan zijn ze om.
Hou dat er in 2016 dus vooral in want daar zijn we met z’n allen gek op.
Van jou 5 meest bekeken blogs heb ik er 3 al regelmatig gemaakt.
Je bent hartstikke goed bezig en ik vind het mega stoer dat je je baan hebt durven opzeggen. Doen wat je zelf leuk vind wil toch iedereen en jij doet het. Geniet ervan en ik weet zeker dat we nog veel moois van je gaan verwachten in 2016.
Leuk lijstje met allemaal fijne recepten! De havermout plaatkoek vond ik ook erg lekker (geprobeerd met kerst)! Ik wens je alvast een gelukkig nieuwjaar!