Het stond al een tijdje op mijn bloglijstje, de 25 food vragen tag. Ik had de tag al een week of wat terug voorbij zien komen en dacht ha, wat leuk, alleen maar foodie vragen! Maar daarna was ik druk en kwam het er niet van om even voor deze vragenlijst te gaan zitten. Een lijst met vragen die over food gaan, daar geef ik natuurlijk graag antwoord op en dus vulde ik de tag in! De tag is bedacht door Pauline van UitPaulinesKeuken.nl en ik neem deze vragen graag over om je zo wat meer over mezelf te vertellen. Ik vind dat namelijk best wel een beetje vreemd, ik deel zoveel recepten met je, maar eigenlijk weet je helemaal niet wie er achter deze blog zit…..In deze donkere dagen tussen Kerst en Oud en Nieuw vond ik het wel een geschikt moment om mijn antwoorden met je te delen. Een soort mini interview met mij, zodat je wat meer over mij te weten komt. Vind je het leuk om deze #25foodvragentag ook over te nemen, gerust doen!
Wat is je favoriete ontbijt?
Het allerliefst ontbijt ik met een gebakken ei en daarbij een groot glas met versgeperst sap, vaak een mix van groenten en fruit. Maar meestal heb ik daar alleen in het weekend de tijd voor en is het doordeweeks vaak een bakje (geiten- of schapen)yoghurt met wat homemade muesli en vers fruit.
Hoe drink je je koffie?
Zwart! En heel soms decaf, omdat ik wel erg van koffie hou maar gewoon echt niet meer kan slapen ’s avonds als ik na het eten nog koffie drink.
Wat zit er op je lievelingsbroodje?
Ik eet niet heel veel brood maar als ik voor brood ga, dan is het vaak in een lunch café. Ik kies dan het liefst voor tonijnsalade of brie. Als je het doet, dan moet je het goed doen, toch! Ik ben niet zo heel erg dol op vleeswaar, broodjes carpaccio ofzo daar maak je mij echt niet blij mee.
Soep of salade?
Soep! Vooral in de winter, heerlijk! En altijd zelf gemaakt, met veel verse groenten. Al vind ik in de zomer een salade toch ook wel erg lekker.
Wat is je favoriete kookboek?
Ik ben gek op kookboeken, maar kook er eigenlijk maar weinig uit. Ik ben meer van het bladeren en dan zelf aan de slag gaan. Inspirerend vind ik het Easy Peasy kookboek, het Voedselzandloper kookboek en de boeken van Jamie Oliver.
Nooit meer zoet of nooit meer hartig?
OMG! Serieus? Ik denk dat ik niet kan kiezen…. misschien hartig in de winter en zoet in de zomer? Of de ene maand zoet en de andere maand hartig. Nee sorry, ik kan echt niet kiezen.
Welke keuken (land) is je favoriet?
De Italiaanse keuken. Lang lang geleden kwam ik 3 keer per jaar in Italië en de liefde voor het eten is nooit meer overgegaan. Ik probeer nog steeds elk jaar naar Italië te gaan en anders haal ik de Italiaanse keuken graag in huis. De little feed zijn ook dol op pasta, dus dat komt goed uit.
Wat is je favo foodfilm?
Chocolat is natuurlijk een heerlijk romantisch verhaal, maar ik kijk eigenlijk nog liever naar docu’s over de voedingsindustrie en over de werking van voeding voor je lijf. Ik vind het – steeds weer – fascinerend om te zien hoeveel invloed de fabrikanten hebben op wat wij eten en ook welke effecten onze voeding op ons lichaam heeft.
Wat is je meest ultieme guilty pleasure?
Rode wijn en toastjes met brie. Maar ik voel me daar niet schuldig over, omdat ik ook zoveel gezonde voeding binnen krijg!
Wie is je grootste inspiratiebron?
Beetje cheesy misschien, maar mijn gezin is mijn grootste inspiratiebron. Mijn idee over gezonde voeding, en de ingrediënten die ik graag gebruik in combinatie met wat mijn gezin graag eet en hoe ze het op tafel willen hebben, zorgt ervoor dat er hier op MYF steeds nieuwe recepten blijven verschijnen. Want steeds opnieuw ga ik weer aan de slag in de keuken om er wat lekkers van te maken. Is het een geslaagd recept, dan komt het pas op de blog. Daarnaast lees ik graag andere foodblogs en is mijn man ook vaak in de keuken te vinden en zet ik soms zijn recepten ook op mijn blog… (niet vertellen hè..?)
Thuis koken of uit eten gaan?
Ik sta het liefst zelf in de keuken, het is voor mij ontspanning en ik weet precies wat er in de pannen gaat.
High end of Low profile?
Low profile, doe mij maar simpel en puur van smaak. Low profile hoeft geen low quality te zijn…!
Wat is je lievelings restaurant?
Oeh lastig, want zo vaak ga ik niet uit eten…. Het liefst kies ik voor een Italiaans restaurant, al ben ik ook gek op de Indonesische keuken. Eigenlijk kom ik ook niet vaak in hetzelfde restaurant, ik hou ervan steeds nieuwe plekken uit te proberen. Waar ik echt super heb gegeten is bij Little V in Den Haag, een Vietnamees restaurant met echt de heerlijkste gerechten, veel groenten en heel goed vlees.
Boodschappen doe ik bij…
Meestal bij de Albert Heijn, aangevuld met producten van de Lidl of Jumbo. Eigenlijk kom ik overal wel. Voor brood ga ik naar de bakker, voor vlees naar de slager, kaas haal ik graag op de markt en voor sommige producten moet ik echt even naar Ekoplaza of Marqt.
Het lekkerste dat ik ooit gegeten heb is..
Waarom heeft Pauline deze vraag bedacht? Hier kun je toch geen antwoord op geven? Maar lekker eten heeft voor mij ook te maken met de sfeer en de omgeving, dus omdat ik toch eigenlijk geen antwoord weet op deze vraag… ga ik voor die heerlijke nasi campur in Sanur, afgelopen november.
Wat is je favo cocktail?
Ik drink dus echt nooit cocktails… ik vind ze vaak veel te zoet en ik heb echt niets met sterke drank. Ik ben ook veel te gek op mijn glas rode wijn, dat ik het helemaal niet in mijn hoofd haal om een cocktail te maken of te bestellen.
Koffie met George (Clooney) of Heston (Blumenthal)?
Ik moest Google inschakelen voor deze vraag, want wie is Heston? Maar nu ik het weet, ga ik graag met hem op koffiedate. Ik bedoel, George is best leuk, maar ik denk dat ik van Heston een heleboel kan leren!
Wat mag niet ontbreken in jouw keuken?
Een rijkgevulde kruidenla en veel verse groenten.
Mijn favo snack is…
Nootjes! Alle soorten, ongebrand en ongezouten, daar snack ik het liefst mee. Noten kunnen ook altijd, of het nou ochtend of avond is. Als ik iets minder gezond kies, dan kan ik ook best wel eens genieten van een zak paprikachips.
Wat zit er op jouw pizza?
Tomatensaus, mozzarella, parmaham en rucola. En die pizza wissel ik af met de pizza met tonijn, ui en kappertjes.
Wat lust je echt niet?
Is het nou echt nog niemand opgevallen dat ik vrijwel nooit tomaten gebruik? Ik lust ze echt niet en gebruik ze hooguit af en toe als basis voor een soep of een saus, maar verder echt niet. En ik eet geen vlees waarbij ik moet kluiven aan botjes of orgaanvlees. Ik ben sowieso niet zo’n held met vlees….
Mijn favoriete foodblog is…
Cafe Johnsonia, Green Kitchen Stories en ook de blog My New Roots zijn stuk voor stuk pareltjes! En ik volg ook graag Nederlandse foodblogs, maar om 1 favoriet te noemen….
Het gekste dat ik ooit gegeten heb is..
Ik heb wel eens sprinkhaan gegeten…. en hoewel het best okee smaakte, vond ik het idee toch ook wel raar… En op Bali zat ik elke ochtend aan een ontbijt van nasi en gebakken banaan, ook wel een beetje vreemd (maar zó lekker!)
Wat staat er op je food bucket list?
Vind ik ook lastig want er zijn zoveel dingen die me echt heel leuk lijken…. Maar wat ik écht moet doen van mezelf is een cursus snijtechnieken volgen. Want ik ben altijd zo in gevecht met grote messen…. Verder wil ik me nog meer richten op vegetarische gerechten, op fotografie van mijn recepten, op suikervrij bakken en op mijn rubriek Little Feed.
Ik kan niet leven zonder…
Water. Ja, echt zo simpel is het…. De rest kan ik zonder, al zou ik het niet willen.
Zo, dat was een beetje meer informatie over mij! Wil je nog meer weten, stel gerust je vraag in de comments! Ik vond het in elk geval erg leuk om de 25 food vragen tag in te vullen, dus dank je wel voor de leuke tag Pauline.
Wil je mijn tips om bewust en gezond te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (rechtsboven).
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram