Zuurkool pastinaak stamppot met pangasius. Ik heb heel leuk nieuws; vanaf deze week ben ik een samenwerking aangegaan met de mannen van Koken met Aanbiedingen! Koken met Aanbiedingen is een app waarin de aanbiedingen van verschillende supermarkten gekoppeld worden aan de lekkerste recepten.
Door dagelijks makkelijke recepten te plaatsen met de aanbiedingen van jouw favoriete supermarkt, is het voor iedereen weggelegd om gezond en gevarieerd te eten. Ik vind het heel leuk om een bijdrage te leveren aan de recepten van deze App, want ik wil heel graag laten zien dat gezond eten ook gewoon met producten uit de supermarkt kan!
Zuurkool stamppot
Mijn recepten voor Koken met Aanbiedingen kenmerken zich door het gebruik van veel verse groenten, natuurlijke producten,uiteraard geen pakjes en zakjes, en al mijn recepten voor de App passen bij Mind Your Feed. Het eerste recept dat ik voor ze ontwikkelde is deze zuurkool pastinaak stamppot met pangasiusflakes.
De recepten in de App zijn dus allemaal op basis van de actuele aanbiedingen van 8 grote Nederlandse supermarkten. Zo kun je dus in de app snel bekijken welke lekkere gerechten jij kunt maken met de aanbiedingen van de supermarkt bij jou op de hoek. Want dat is waar de meeste mensen nog wel hun boodschappen doen, en ik uiteindelijk vaak ook.
Bij Mind Your Feed draait het allemaal om écht eten, om gewoon gezond eten, voor iedereen toegankelijk en behapbaar (sorry, kon het niet laten…). Ik kan wel gaan doen alsof ik alleen maar op biologische markten rondstruin, maar dat is gewoon niet zo. Gezond eten kan ook met een kleiner budget en daarom draag ik graag bij aan deze App, zodat nog meer mensen kunnen zien wat ze voor lekkers kunnen maken met gewone producten uit de gewone supermarkt. Er zit trouwens ook een handige bespaarmeter in de App, zodat je precies ziet hoeveel voordeliger je uit bent.
Eens in de twee weken verschijnt er van mij een nieuw recept in de App, maar dagelijks worden de recepten door de mannen van Koken met Aanbiedingen én andere bloggers bijgevuld. Ik zal uiteraard steeds de recepten ook hier delen. Het eerste recept dat ik deel is voor zuurkool pastinaak stamppot met pangasiusflakes.
Ik kook voor de App met de aanbiedingen van Albert Heijn, omdat dit de supermarkt is die bij mij om de hoek zit. Mocht je geen blauwe supermarkt bij jou in de buurt hebben, dan wacht je gewoon totdat deze producten bij jouw supermarkt in de aanbieding zijn, of je kijkt natuurlijk voor een ander lekker recept in de app. De producten die ik gebruikt heb voor dit recept zijn tot 11 januari 2015 in de aanbieding.
Pangasius
De pangasius – of panga – is een van de meest veroordeelde vissoorten in de wereld. En toch heb ik ervoor gekozen om het te gebruiken in dit gerecht. De pangasiusflakes die ik gebruik zijn ASC gekeurd. Dit houdt in dat deze vis volgens de richtlijnen van MSC zijn gekweekt. Verder heb ik me door het blog van Francesca, het artikel op Foodlog én door Mac van Dinther laten leiden in mijn beslissing.
Ik vind het prima als je kiest voor een andere vissoort, dat mag natuurlijk altijd! In dit recept wil ik laten zien wat je kunt maken met de aanbiedingen uit de supermarkt, en niet in discussie gaan over of het wel of niet kan om pangasiusflakes te gebruiken.
EDIT: Deze app bestaat niet meer, het recept is nog net zo lekker!
Ingrediënten
- 500 gram zuurkool
- 400 gram pastinaak
- 2 zoete aardappels
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 2 appels (Jonagold)
- 250 gram pangasiusfilet
- 50 ml melk
- klontje roomboter
- 5 takjes verse bieslook
- peper
- zout
- olijfolie (om te bakken)
- 2 handjes rozijnen
Bereiden
- Breng een pan met water aan de kook.
- Schil de zoete aardappelen en snij in gelijke stukken. Schrap de pastinaak en snij in gelijke ringen. Voeg de zoete aardappels en de pastinaak toe aan de pan met water en kook ze in 15 minuten gaar.
- Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon.
- Zet een wokpan op het vuur en doe een scheutje olie in de pan. Fruit de ui en pers de knoflook hierbij uit.
- Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snij in kleine blokjes en voeg toe aan de uien en knoflook. Laat 3 minuten meebakken, tot de appel zacht geworden is.
- Knip de zak zuurkool open en voeg met vocht en al toe aan de ui, knoflook en appel. Trek eventueel met 2 vorken uit elkaar en schep door het ui mengsel heen.
- Laat de zuurkool rustig warm worden.
- Zet een koekenpan op het vuur en schenk hier een scheut olie in. Laat de olie warm worden (maar niet walmen!) en doe de pangasiusfilets in de pan. Bak ze in 6 – 8 minuten lichtbruin en gaar.
- Giet de zoete aardappel en pastinaak af. Gebruik een pureestamper om de groenten tot puree te stampen. Voeg de melk, een klont roomboter en wat zout toe om de puree op smaak te brengen.
- Voeg de puree toe aan de warme zuurkool met appel, ui en knoflook. Schep goed door en breng nog op smaak met wat peper.
- Verdeel de zuurkool pastinaakstamppot over 4 borden en verdeel de pangasiusfilets over de borden.
- Knip wat verse bieslook over elk bord en strooi er wat rozijntjes overheen.
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerGa je aan de slag met dit recept voor zuurkool pastinaak stamppot? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest
2 reacties
Lekker gerecht!!! Dank je hiervoor
Stamppot over? Ik mengde het de volgende dag met een losgeklopt ei en kikkererwtenmeel tot er een smeuïg geheel ontstond. Burgers van gemaakt en gebakken in kokosolie. Geraspte oude kaas erover, hmmm heerlijke lunch!