Wentelteefjes van kerstbrood…. Ben ik de enige met dit probleem? Een kerststol gaat hier nooit helemaal op tijdens de Kerstdagen…. Ik ben ook eigenlijk de enige zoetekauw hier in huis, dus het komt allemaal op mij neer. Die zware taak om zo’n heel kerstbrood op te eten. Nou, dat lukt dus niet. Er wordt al zoveel gegeten tijdens deze dagen, dat ik meestal op deze tweede Kerstdag nog met een stukje oud kerstbrood zit. Maar no worries, die maak ik met een kleine touch up weer hartstikke lekker. Deze wentelteefjes van kerstbrood zijn het perfecte ontbijtje voor deze ochtend.
Ik ben de afgelopen weken zo druk geweest met de voorbereidingen voor Kerst dat ik vandaag even helemaal onder duik. Gisteravond hebben wij met het hele gezin bij mijn ouders gegeten en deze Tweede Kerstdag is onze dag zónder verplichtingen. Stiekem eigenlijk wel heel lekker hoor. Op deze dag doe ik echt helemaal niks. NIKS. Ik kook niet eens vanavond. De hele dag breng ik in mijn joggingbroek door en we houden een Netflix-marathon van kerstfilms. Vanmiddag komen er wat borrelhapjes op tafel en daar doen we het gewoon mee. Heerlijk zo’n dagje!
Vanaf morgen begint het aftellen naar Oud & Nieuw! Voor mij horen daar vooral heel wat lekkere borrelhapjes bij. Finger food voor bij de borrel, kleine snackjes, makkelijk maar wel feestelijk! De recepten verschijnen de komende week op de blog. En natuurlijk neem ik je ook nog even mee terug in het afgelopen jaar. Want bij het einde van het jaar hoort natuurlijk een jaaroverzicht! 2016 was een heel bijzonder voor mij, op heel veel vlakken. Ik vertel er je deze week alles over! Maar eerst… ontbijt! Met deze wentelteefjes van kerstbrood.
Wentelteefjes van kerstbrood
Voor 2 ontbijtjes:
- 4 sneetjes (oud) Kerstbrood
- 50 ml amandelmelk
- 1 ei
- snuf koekkruiden / kaneel
- poedersuiker
- boter om in te bakken
Nodig; diepe schaal, kommetje, koekenpan
Bereiden: Kluts het ei los in de diepe schaal. Schenk de melk hierbij en voeg een snufje koekkruiden toe. Meng alles goed door.
Snij 4 sneetjes van het kerstbrood. Laat het amandelspijs gewoon zitten, dit is juist extra lekker als het straks is gebakken! Leg de sneetjes – ik deed er 2 per keer – in het mengsel van ei en melk en laat het brood even liggen zodat het mengsel goed opgenomen kan worden. Draai de sneetjes kerstbrood dan om in de schaal en laat ook nog even liggen. Herhaal voor de andere sneetjes kerstbrood.
Verwarm een klont boter in de koekenpan. Leg de wentelteefjes van kerstbrood voorzichtig in de pan en bak aan beide kanten mooi goudbruin. Bestrooi nog met wat extra poedersuiker, want dat hoort erbij! Enjoy!
Ga je aan de slag met dit recept voor wentelteefjes van kerstbrood? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube