Makreelsalade. Voor op brood of op een toastje. De lekkerste makreelsalade maak je natuurlijk zelf. Hoe ik zo op het idee kwam…. ? Dit was toch zo’n heerlijk lang weekend….! Wat heb ik genoten van de zon, van het buiten zijn én van mijn 2 nichtjes die kwamen logeren! Wat een feest, het was heerlijk om tijdelijk zo’n groot gezin te hebben.
Wel héél erg druk, en hectisch, en chaotisch. En ondanks dat ik normaal gesproken iemand ben die graag alles een beetje onder controle heeft, heb ik dat dit weekend helemaal kunnen laten varen…. We zijn heel veel op pad geweest en ik had heerlijke broodjes klaargemaakt voor onderweg. Met onder andere deze zelfgemaakte makreelsalade, die zelfs bij de meiden in de smaak viel.
Broodje makreelsalade
Vrijdagavond werden we verblijd met de komst van 2 extra little feed, de dochters van mijn zus en zwager. De oudste is 3 en de jongste nog geen jaar. Daarmee had ik ineens een gezin met 4 meiden, van 4, 3, 2 en 0 jaar. Wow, dat was mooi, heerlijk en heel intensief tegelijk.
Zaterdag gingen we naar Madurodam, met daarna een lunch op Scheveningen. We aten vis bij Simonis (echt doen als je in de buurt bent!) en ik nam wat makreel mee. Zondag was het prachtig weer en gingen we naar het strand.
Wat een luxe om zo dicht bij de zee te wonen, de meiden hebben heerlijk in het zand gespeeld en we konden ze uitkloppen toen we thuis kwamen. Maandag zijn we op het prachtige eiland Tiengemeten geweest, waar een hele grote natuurspeeltuin is.
Ik maakte broodjes klaar voor de lunch en de makreel die ik bij Simonis kocht kwam toen goed van pas. Met maar een paar ingrediënten maak je namelijk deze heerlijke makreelsalade. Verser dan dit kan niet hoor, en zo ontzettend lekker!
Makreelsalade voor op brood
Ik vind het heerlijk om zelf salades te maken voor op brood. Die bakjes uit de supermarkt sla ik liever over, te veel mayonaise en te veel toevoegingen waar ik niet zo blij van word. De lekkerste salade maak ik toch echt zelf! Omdat er nog een beetje makreel over was, maakte ik de salade gisteravond nog een keer en maakte ik er even degelijke foto’s van.
Want de foto’s van Tiengemeten waren heel leuk, maar de broodjes kwamen niet echt lekker op de foto, haha! Deze makreelsalade is trouwens niet alleen heel lekker voor op brood, ook bij de borrel op een toastje smaakt ie heerlijk!
Nodig
- Vork
Ingrediënten
- 150 gram makreel
- 2 stengels bleekselderij
- 1 appel
- 1/2 avocado
- 2 theelepels mayonaise
- 2 theelepels citroensap
- snuf peper
Bereiden
- Ik ging voor schoongemaakte makreel, aangezien ik niet zo dol ben op het uitpluizen van vissen. Wel controleer ik makreel altijd nog op graten, want die zijn best fors bij een makreel.
- Pluis de makreel en doe in een schaal. Snij de bleekselderij en de appel in kleine blokjes. Voeg toe aan de makreel.
- Prak de avocado en meng deze met 2 el (zelfgemaakte!) mayonaise. Voeg hier ook 2 tl citroensap aan toe. Meng deze mayonaise door de makreel en breng nog op smaak met wat peper.
- Hou je van kappertjes? Dan zijn die hier heel erg lekker bij! Ik gebruikte ze niet omdat de dametjes daar niet zo gek op zijn.
- Laat het mooie weer maar komen, maak je broodjes klaar en lekker naar buiten toe!
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerWil je mijn tips voor een happy healthy lifestyle in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram
5 reacties
Ik kende alleen tonijnsalade! Weer wat geleerd : )
Wow wat weer een lekker recept. Gauw de ingrediënten in huis halen, hoewel ik niet van avocado hou. Mooie manier om het uit te proberen, dank je wel voor het delen!
Ik heb hem al een aantal keren gemaakt , heel snel klaar en overheerlijk !
Heerlijke salade! Hoelang kun je deze bewaren?
Een dag of 2 a 3 lukt zeker, even goed afdekken en in de koelkast bewaren.