Vandaag heb ik iets leuks! En iets lekkers…. Ik deel dit recept voor zalm met Italiaanse kruidenkorst met je. Een topper voor op de kersttafel als je het mij vraagt! Met dit stuk zalm steel je echt de show, en de smaak is geweldig… Met Kerst vind ik het leuk om uit te pakken, en met dit knapperige Italiaanse korstje krijgt de zalm net even wat extra’s. Maar… er is meer. Ik heb namelijk met mijn collega foodies een heerlijk foodbloggers kerstmenu voor jullie klaar staan. Zo maken we het je wel heel gemakkelijk dit jaar!
Samen het kerstdiner bereiden, zo gaat het bij ons thuis al jaren. Iedereen is verantwoordelijk voor een bepaalde gang in het menu. Ik vind dat altijd wel zo leuk, zo zijn de taken een beetje verdeeld en blijft het voor iedereen leuk en ontspannen. En dit jaar heb ik dus samen met mijn foodie friends heel wat lekkers voor je klaar gezet. Betty, Lianne en ik bedachten een 3 gangen kerstmenu en deze zalm met Italiaanse kruidenkorst is het hoofdgerecht.
Zalm in Italiaanse kruidenkorst
Ik ben zelf altijd wel van de makkelijke recepten, zelfs ook met Kerst. Waarom zou je iets klaar maken dat je nooit eerder hebt gegeten? Of waarvan je niet weet hoe je het zou moeten bereiden? Ik wil ook met Kerst wel net even wat meer uitpakken en iets bijzonders op tafel zetten. Maar soms moet je gewoon niet zo moeilijk denken. Dit prachtige stuk zalm met een knapperig korstje ziet er indrukwekkend uit, maar maak je zo klaar. En je zou het kruidenmengsel al van tevoren kunnen bereiden, dan ben je helemaal snel aan tafel!
Foodbloggers kerstmenu 2016
***
Voorgerecht – Betty’s Kitchen
***
Hoofdgerecht – Mind Your Feed
Zalm met Italiaanse kruidenkorst
Italiaanse groenten uit de oven
***
Nagerecht – Focus on Foodies
***
Dat ziet er goed uit toch?! Niks meer aan doen! Neem een kijkje bij Betina en Lianne om de recepten voor het voorgerecht en nagerecht te bekijken, klik gewoon op de titel van het gerecht! Ook Bo, Annemiek en Suzanne hebben een geweldig menu samengesteld. Wat dacht je van bladerdeegtaartjes met zalm en dille room, hertenbiefstuk in rode portsaus en oreo toetje in een glaasje?
Dan ga ik nu het recept voor de zalm met Italiaanse kruidenkorst met je delen. Zelf zet ik er nog een frisse citroenrisotto naast, en een schaal vol met Italiaanse groenten uit de oven. Nog op zoek naar meer inspiratie? Meer kerstrecepten vind je hier!
Ingrediënten
- 500 gram verse zalm (MSC, op de huid)
- 50 gram cream crackers
- 50 gram Parmezaanse kaas
- 3 eetlepels olijfolie
- 3 takjes verse tijm
- 3 takjes verse salie
- 3 takjes verse rozemarijn
- 2 eetlepels gedroogde oregano
- 2 eetlepels gedroogde peterselie
- snuf nootmuskaat
- 1 citroen
- peper
- (grof) zout
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed het rooster van de oven met een stuk bakpapier. Haal de zalm al even van tevoren uit de koelkast, dan kan deze op temperatuur komen.
- Gebruik de vijzel om de crackers tot fijn kruim te malen. Doe in een schaaltje en voeg hier de geraspte Parmezaan aan toe. Ris de blaadjes tijm van de takjes en voeg toe een het kruidenmengsel. Snij de blaadjes salie en takjes rozemarijn heel fijn en voeg ook toe. Doe nu ook de oregano, een snuf nootmuskaat en wat peper erbij en schep goed door.
- Schenk ongeveer 3 el olijfolie bij het Italiaanse kruidenmengsel en pers 2 tot 3 el citroensap erbij uit.
- Leg de zalmfilet met de huidkant op het bakpapier en bestrooi de bovenkant met wat grof zout. Schep daarna het kruidenmengsel op de zalm en spreid goed uit. Zorg dat de zalm goed bedekt is en druk de kruiden iets aan in de zalm. Strooi eventueel nog wat extra Parmezaan over de topping.
- Schuif de zalm met Italiaanse kruidenkorst voor ongeveer 12 minuten de oven in. Controleer met een vork voorzichtig op het dikste stuk van de zalm of deze gaar is, de vis moet dan uit elkaar vallen.
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerWijntip bij dit gerecht: Macon Villages – Chardonnay
Een ronde romige smaak een lekkere frisse fruitigheid die de smaken van de zalm goed begeleiden.
Volg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste recepten die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!
Ga je aan de slag met dit recept voor zalm met Italiaanse kruidenkorst? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest
2 reacties
Heerlijke variatie voor zalm! Niet met kerst, maar zo ga ik het zeker een keer bereiden.
Ik geef toe, het ziet er verrukkelijk uit, maar ik lust totaal geen kaas dus dan is het effect snel weg! Maar ik ga toch wel eens kijken of ik er een fijne variatie op kan maken!