Stiekem begin ik al weer aan soep te denken. Of nou ja, stiekem, er komt in de zomer ook heus wel eens een soepje op tafel. Maar dat zijn wel de wat lichtere varianten, en ik eet eigenlijk liever een goede salade of lichte maaltijd. Maar nu we in de tweede helft van het jaar zitten, en ik achter de schermen al druk bezig ben met plannen van allerlei winterse gerechten, vond ik het ook wel weer tijd voor soep. Geen idee of de herfst nog lang op zich laat wachten, maar deze kerriesoep met rijst en ei deel ik alvast met je.
Het hebben van een foodblog zorgt er af en toe voor dat ik niet helemaal meer in het moment leef. Is het volop winter, dan ben ik al bezig met lichtere gerechten voor het voorjaar. Is het hoogzomer? Dan ben ik al aan het bedenken wat er met Kerst op tafel gaat komen. Yep, that’s right. Best een beetje raar soms. En het kan er ook voor zorgen dat ik soms ineens heel erg zin heb in soep terwijl het dus buiten nog 24 graden is. Maar dan zit ik al zo in het volgende seizoen met mijn hoofd, dan móet die soep (of vul hier stoofpot, of lichte salade) er komen.
Soepen zijn mijn favoriet om snel wat voedzaams op tafel te zetten. Je kunt er ook altijd wat restjes groenten in kwijt, en binnen een half uur kun je aan tafel. Nu staan er echt wel recepten op de blog waar meer groenten in de soep gaan, maar deze soep wilde ik zo graag eens zelf maken. Vroeger haalde mijn moeder namelijk vaak deze kerriesoep bij de verswinkel in het dorp. Zelf deed ze er dan nog rijst en ei doorheen, en deze soep was favoriet bij ons allemaal.
Jarenlang heb ik deze kerriesoep met rijst en ei niet meer gegeten. Dus hoe de smaak precies was, dat is een beetje vervaagd. Maar toen ik dus zo midden in de herfstvoorbereidingen was, schoot de soep ineens door mijn hoofd. Ik ben aan het experimenteren gegaan, heb als eerste mijn potje kerriepoeder maar eens opgezocht en daarna op gevoel deze soep klaar gemaakt. Oh, yumm, echt, this brings back good memories! Voor een beetje extra pit voegde ik nog wat sambal toe, maar dat is optioneel hoor.
Meer maaltijdsoep recepten:
De herfst en de winter zijn natuurlijk bij uitstek de momenten waarop we van stevige goedgevulde maaltijdsoepen willen genieten! Nou kan een maaltijdsoep wat mij betreft het hele jaar door, maar toch… nu de dagen kouder en korter worden, zet ik een aantal van mijn favorieten voor je op een rijtje:
- Ribollita – Toscaanse broodsoep
- Minestrone met pasta
- Goulash soep met paprika
- Hollandse erwtensoep
- Rode linzensoep met kikkererwten
- Tomatensoep met tortellini
- Kippensoep met witte bonen
Nodig
- Pan (3 stuks)
Ingrediënten
- 100 gram zilvervliesrijst
- 4 eieren
- 2 uien
- 2 prei
- 1 lente ui
- 2 teentjes knoflook
- 4 theelepels kerrie
- 1 theelepel kurkuma
- 1/2 theelepel nootmuskaat
- 25 gram boter
- 3 eetlepels bloem
- 1,2 liter water
- 1 bouillonblokje groenten
- 100 ml plantaardige room
- peper
- zout
- 1 theelepel sambal (optioneel)
Bereiden
- Doe ruim water in een pan en breng dit aan de kook. Voeg de zilvervliesrijst toe en kook in zo’n 20 minuten beetgaar.
- Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon. Verwijder het buitenste blad van de prei en snij in ringen. Was de prei in een vergiet onder de kraan.
- Zet de soeppan op het vuur en laat de boter in de pan smelten. Voeg dan de ui toe en fruit deze aan. Pers de knoflook uit en bak even zachtjes aan. Voeg de prei toe en schep door. Laat zachtjes meebakken.
- Doe de bloem in de pan en doe nu ook de kerrie, kurkuma en nootmuskaat erbij. Schep goed om, er mogen geen klontjes achterblijven. Schenk het water in delen in de pan en roer tussendoor. Voeg nu ook het bouillonblokje toe.
- Laat de kerriesoep zo’n 15 minuten zachtjes pruttelen en roer regelmatig even door. Kook ondertussen de eieren, in zo’n 6 minuten, we willen hardgekookte eitjes in deze soep.
- Giet de rijst af en laat even uitlekken in het vergiet. Voeg daarna toe aan de kerriesoep en roer door. Het vuur mag aanblijven, maar wel zacht. Schenk de room bij de soep, en breng verder op smaak met peper en zout. Ik deed er ook nog een flinke theelepel sambal bij.
- Pel de eieren en snij in stukjes. Verwijder het buitenste blad van de lente-ui en snij in ringen. Garneer de kerriesoep met rijst met ei en ui en enjoy!
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerVolg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste food foto’s die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!
Ga jij aan de slag met dit recept voor kerriesoep met rijst en ei? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn tips in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest
15 reacties
Hallo! Ik heb vanavond de kerriesoep met ei gemaakt. Heerlijk! Ik deed de rijst wel ineens meekoken met de soep in plaats van apart, en dan wat extra water ter compensatie. Vroeg mij af wat het nut was van die apart te koken? Grtjs Hilde
Ja, dat kan natuurlijk ook!
Heerlijke (maaltijd)soep
Mijn huisgenoten zijn laaiend enthousiast.
Ik zal ze zeker nog eens op het menu zetten.
Ik heb hem al 10 x gemaakt hij is echt heerlijk!!! En om hem nog iets gezonder en kidsproof te maken pureer ik het en laat ik de room weg. Door het pureren wordt het al heerlijk romig. Mijn kids likken de kom leeg en voor hen zonder sambal en bij mij wat extra
Lijkt me lekker!
Wat voor room wordt er gebruikt?
Kan kokosmelk ook bijv?
Vandaag voor het eerst gemaakt. Superlekker! Zelfs mijn jongste, geen soepfan, vond het heerlijk!
Yes, leuk!!
Wat een súper lekkere en goed vullende soep! Heerlijk met dit herfstweer.
Heb de link standaard bij m’n favorieten staan, zo lekker! We smullen er hier van, nu al 3x gemaakt en gaan we nog vaker doen, dank voor het recept! X Danielle
Oh deze lijkt me heerlijk. Wat kan ik gebruiken ipv bloem..? Ivm glutenallergie
Boekweitmeel, of glutenvrije bloem, werkt ook prima hoor!
Hier ook de soep al vaak gemaakt en zeker favoriet, ook bij de kinderen! Zomer of winter, maakt mij niet uit 😉
Zonder zo’n ouwehoerverhaal is dat recept net zo goed.
Zonder die onaardige opmerking van Kitty bleef het toch een heerlijke soep. Bedankt voor het recept.
Haha, dank je wel voor het compliment! Het is een heerlijk soepje en dat ‘geouwehoer’ mag je ook overslaan natuurlijk 😉